top of page
20211029_205859_edited.jpg

Min förstärkningshistorik

Jag heter Malin Dahlberg och jobbar som instruktör inom belöningsbaserad hästträning, utbildad av OHR+. Jag är också lite av en dressyrnörd och har ett långt förflutet inom klassisk dressyr. Jag har verkat som instruktör i snart 20 år  och fortsätter kontinuerligt att utbilda mig inom områden som belöningsbaserad träning och dressyr .Det viktigaste för mig är att hästen har en positiv upplevelse av sin omvärld, relationen med människan och träningen. Det innebär att jag lägger stor vikt vid att i så stor utsträckning som möjligt lära in beteenden med hjälp av positiv förstärkning, anpassa miljön efter hästens förutsättningar till inlärning och bryta ner träningen i mindre lättförståeliga delar så att det blir lätt att göra rätt. Det är ett förhållningssätt som gäller oavsett det handlar om att träna hovvård, gå på promenad i skogen, apportera en kon eller träna skolor.

20230331_130813.jpg

Min träningsbakgrund

Min inriktning mot belöningsbaserad träning började i början av 2000-talet med kurser och praktik hos Ellen Ofstad och genom hundträning. Jag har genom åren utvecklat mina kunskaper inom belöningsbaserad träning och har nyligen slutfört den enda instruktörsutbildning som finns i Sverige genom OHR+ instruktörsprogram.

 

Mitt stora intresse för klassisk ridkonst har gjort att jag genom åren gått kurser i  bl.a. Kraftskapande ridkonst, Akademiskridkonst, Straightnesstraining, Ecole de Légèreté, Ritter dressage, Team, centrerad ridning  och med tränare som Desmond O'Brien, Bent Branderup, Piet Bakker, Hanna Engström, Christoffer Dahlgren, Carina Eriksson Branderup, Lucie Klaassen, Sara Källsson, Ellen Ofstad, Angelica Hesselius, Charlotte Zetterberg, Robyn Hood. Jag även i olika perioder haft samarbeten med veterinär, feldenkraispedagog, kiropraktor (häst och människa), equiterapeut och hovverkare.

Jag är särskilt intresserad av kraftskapande ridkonst och har tränat för Birgitta Järnåker i många år.

 

​​

Förutom att ha verkat som instruktör i över 20 år har jag i min ungdom även bla. arbetat på dressyrberidarstall och tränat berberhästar i Sahara:)Jag drivs av att se hästen hitta sin egen balans, koordination och styrka genom träningen. För mig är det viktigt att hästen rör sig på ett hållbart sätt och att vi i träningen utgår varje individs förutsättningar, snarare än att uppnå fasta mål.  En av mina styrkor är att lära människan att se den individuella hästen och hitta vägar för att bygga upp en positiv och fysiskt hållbar häst på ett belöningsbaserat sätt. När det kommer till uppsutten träning lägger jag stor vikt vid att främja hästens rörelser genom att lära ryttaren att kunna bära upp och balansera sin egen kropp.

IMG_4614_edited.jpg
Screenshot_20201201-222901_Video Player_
bottom of page